БЕЗПЕКА ТА ГІГІЄНА ПЛАСТИКОВИХ КРИШОК ДЛЯ СТАКАНЧИКІВ

Одноразові ємності для пиття – це найкраще рішення для закладів, що пропонують чай, каву, какао та інші позиції на виніс. Це чудово економить час людини, що дозволяє пити прямо на ходу. Головне для організації купити кришки для кави високої якості, щоб вони тримали температуру, не дозволяли пролитися напоям і були зручними, не втрачали форму, виглядали естетично.

Виробник надає більше 500 варіацій, тому попередньо не завадить розібратися в різновидах, особливостях та порадах з експлуатації.

Види кришок, що широко використовуються в кафе

Виготовляється продукція із пластику в різних розмірах. Вони розроблені для маленьких, середніх, великих, класичних, фігурних стаканчиків. Сучасні технології дозволяють випускати надійні, недорогі моделі, які не провокують попадання окропу на людину, швидку втрату тепла чи погіршення смаку. Оскільки зараз у всьому світі триває тренд екологічності, то й пристрої з полістиролу не оминають його стороною. Варто зазначити, що беруться матеріали, що пройшли повторну обробку, а це допомагає убезпечити довкілля від токсичних відходів.

Кришки для кави

Популярний вигляд – це моделі із полімеру для кавової тари. Усього існує 20 різних обсягів у десяти відтінках виконання. Тож будь-який бізнес зможе вибрати оптимальний варіант. Замовляють для виготовлення тільки оптом, але виробник надає безкоштовні зразки для ознайомлення та тестування. Різновиди для латте, капучіно відрізняються високою щільністю. Вони не ламаються, крім того, оснащені замком, який не дозволяє рідині пролитися. Також варто відзначити ергономічну форму, унікальний дизайн та екологічність.

Пристосування призначене для склянок ємністю від 160 до 700 мл. Є можливість придбати як загальноприйняті білі, так і чорні, жовті, рожеві, зелені, червоні, помаранчеві та інші. Передові технології допомагають підтримувати найвищі стандарти якості. Вироби виходять гладкими, матовими чи глянцевими, щільними, міцними. Після застосування вони вирушають на вторинну переробку.

Брендовані кришки для кавових стаканчиків

Окремо слід виділити брендовані позиції для американо. Тобто вони вже не класичні, а індивідуальні. Такий крок підкреслює оригінальність дизайну та збільшує потенційну аудиторію за рахунок реклами у вигляді логотипу на поверхні. Якщо поставлене завдання виділитися серед конкурентів, то одноразовий посуд із позначенням бренду – те, що потрібно.

Головні переваги продукції:

  • підвищення лояльності клієнтів;
  • запам’ятовуваність та впізнаваність компанії;
  • покращення та закріплення репутації.

Брендовані пристрої використовуються для кавових стаканчиків об’ємом від 160 до 500 мл. Всі мають різний діаметр, і це важливо враховувати при замовленні. Логічне та вигідне рішення – проаналізувати ринок, відзначити найпопулярніші та придбати їх.

Основний плюс варіантів з логотипом полягає в тому, що клієнт сам вибирає форму, колір, параметри та кількість. Усі вони виконуються під індивідуальні запити. Іншими словами, конкуренти не запропонують своєї ЦА такі ж самі.

Кришки з клапаном для паперових склянок

Це окрема категорія, що набула величезного попиту серед кафе. Виробник пропонує двадцять видів, орієнтуючись різні типи тари. Верхня частина виготовляється лише у чорному відтінку. Головна відмінність – наявність клапана, що без проблем відкривається і закривається. Таким чином, клієнту пити каву чи чай на ходу набагато зручніше. Він не проллє напій ні на себе, ні на асфальт.

Клапан, як і виріб, дуже щільний. Відірвати його складно, оскільки він призначений для багаторазового застосування. Від гарячих температур не плавиться і не деформується.

Кришки під соломинку для холодних напоїв

Чай, капучино та какао – не єдині позиції, які замовляють у кафе, ресторанах та кав’ярнях. Популярні і прохолодні напої, особливо влітку. Для них створюються окремі пристосування, через які можна протягувати соломинку. Переважно вони прозорі, діаметр дорівнює 90 мм. Це універсальний варіант, який підходить як для маленьких, так і середніх або великих стаканчиків. Матеріал ніяк не впливає на смак соку, коктейлю чи лимонаду. Крім того, повністю безпечний, екологічний і міцний. Через температурні перепади не втрачає своєї зносостійкості, тому навіть при інтенсивних рухах, швидкій ході напій не проливається за межі ємності.

Кришки від виробника в індивідуальній упаковці

Йдеться про окремий підвид. Подано різні розміри. Кожен бізнес характеризується своєю естетикою, і підкреслити її здатні оригінальний стаканчик та гарна кришка.

Найчастіше беруть такі діаметри:

  •  71 мм;
  • 79 мм;
  • 90 мм.

На вибір надаються різні відтінки. На панелі налічується десять кольорів, тому кожен замовник знайде пристосування під будь-яку стилістику. Крім того, гарантується максимальний рівень безпеки та підкреслення конкретного бренду, оскільки виробництво здійснюється під індивідуальні вимоги компанії.

Перевага полягає в тому, що можна розмістити фірмовий логотип на поверхні. Замки на таких виробах міцніші. Вони міцні, не деформуються та не дають напоям проливатися. Додатково фахівці додають додатковий отвір: він необхідний для рівномірного наповнення стаканчика чаєм чи кавою. При виготовленні береться поліетилен високої щільності. Він не ковзає в руках, не ламається, не тріскається. Рівень захисту оцінить і власник закладу, бариста, і клієнт.

Для яких напоїв підходять кришки?

Варіанти актуального нового полімеру вважаються універсальними. Вони призначені і для холодних, і гарячих напоїв. Завдяки інноваційним рішенням це екологічно чиста тара. Вона розкладається менш як за шість місяців без залучення допоміжних компонентів. Користування не викликає дискомфорту, оскільки виріб одноразовий. Не доведеться його мити чи повторно дезінфікувати. Вартість неймовірно прийнятна.

Підходять для:

  • латте;
  • чаю;
  • какао;
  • молочних коктейлів;
  • лимонаду та інших газованих напоїв;
  • бабл-ті (чаю з желейними кульками).

Навіть якщо бариста покладе лід, пристрій витримає температурний перепад і не втратить своїх властивостей.

Який ступінь безпеки?

Сьогодні ці вироби абсолютно безпечні. Вони потрібні для того, щоб можна було акуратно нести напій в одноразовому стаканчику і пити його. Крім захисту від розплескування та витікання запобігає проникненню дрібного сміття, вуличного пилу, мікробів.

Оскільки кришка одноразова, вона має низьку вартість. Крім того, її не доведеться мити, термічно обробляти від бактерій. Виготовляють товари з біорозкладного складу, що робить його екологічним.

Сучасні рішення не шкодять здоров’ю людини, навколишньому середовищу. Вони підлягають утилізації. Також не змінюють смаку напою. Отруєння або алергічні реакції виключені.

Догляд за кришками для стаканчиків

Незважаючи на те, що продукція призначена для одноразового застосування, на поверхні не повинно бути жодних вірусів та інших мікроорганізмів. Надійність – запорука лояльності клієнтів та їх повернення за ще однією порцією.

До розпакування вироби зберігаються в індивідуальних пакетах або в одному загальному. На підприємстві перевіряють відповідність усім правилам, тож покупець отримує цілу кришку без дефектів. Вже в кафе або кав’ярні бариста, одягнувши рукавички або ретельно вимивши руки та обробивши їх антисептичним засобом, одягає її на склянку. Або він видає клієнту напій і пристосування, і той сам все робить самостійно. Тут немає нічого дивного, адже такий захід відповідає нормам.

Зберігаються кришки у темному і закритому та безпечному місці, тому пил, бруд, мікроби не осідають на поверхню.

Контамінація кришок

Контамінацією називаються забруднення, що виникають при змішуванні чи зіткненні різних речовин. У випадку з продукцією з полістиролу подібне буває тільки через безграмотну експлуатацію: наприклад, бариста порушує умови зберігання, не миє руки. Якщо все виконувати за правилами, то нічого поганого не станеться.

Стерилізація – ефективний спосіб боротьби з контамінацією. Клієнтам зазвичай видається не тільки сама кришка для стаканчика, а й соломинка, упакована щільно в папір. Все це захищає від забруднень, розповсюдження бактерій. Можлива дезінфекція вологими серветками на спиртовій основі. На характеристиках це не позначиться.

Як вибирати кришки

Кришки бувають плоскими, куполоподібними. Перший варіант зазвичай підходить для ємностей з чаєм. Виробник або робить в конструкції отвір для соломинки, або рухомий клапан. Куполоподібні задіяні здебільшого для коктейлів або напоїв з топінгами, пінкою. Так, текстура і зовнішній вигляд не страждають після накриття кришкою.

Універсальних рішень немає. При підборі необхідно орієнтуватися на розмір стаканчика та його форми. В обов’язковому порядку потрібно точно знати об’єм та діаметр. Важливо, щоб пристрій щільно прилягав до всіх країв, інакше зростає ризик протікання або розбризкування, що не дуже приємно для користувача.

Простіше розібратися у розмірах на конкретних прикладах. Місткості на 160-200 мл беруться для подачі еспресо. У такому разі чудовим рішенням стане діаметр від 69 до 72 мм, не більше. Стаканчики до 260 мл зазвичай підбираються для квасу, чаю, мінеральної води, солодких газованих напоїв. Тут підійде діаметр від 75 до 79 мм. Такий формат дуже популярний у всіх кав’ярнях. Також він зустрічається у кавових автоматах, де можна придбати латте.

Якщо обсяг тари варіюється в межах від 250 до 450 мл, рекомендується вибирати до 85 мм. Тоді кришка щільно обхопить краї і захистить від фраппе, що розлився. Великі ємності теж затребувані, і для них стандартний діаметр – від 88 до 95 мм. Вартість продукції залежить саме від їх розмірів. Чим ширша поверхня, тим вища ціна. До того ж, прайс формує кількість замовлених товарів.

На що треба спиратися при покупці:

  • форма;
  • колірне виконання;
  • матеріал;
  • діаметр;
  • призначення.

Окремо варто виділити глухі пристрої. Відмінна риса – повна відсутність будь-яких отворів та клапанів. Їх купують для того, щоб клієнт переніс чай або в інше місце, де і насолоджуватиметься напоєм. Це чудовий варіант для водіїв, оскільки вони забруднюють салон (тим більше, якщо в стаканчик налитий газований напій, після якого залишаються плями, що важко виводяться, що вимагають ретельного чищення),

Що стосується холодних рідин, то віддати перевагу слід спеціальним (тільки для охолоджених соку, кока-коли, наприклад) продуктам. Вони мають особливі властивості і не сприяють нагріванню смузі з льодом або коктейлю. Відповідно, це стосується і гарячого чаю, кави, якщо користувач хоче насолоджуватися напоєм, а не випити його за кілька хвилин.

Експерти радять вибирати варіанти з клапаном через те, що вони більш практичні. Саме вони найчастіше підвищують лояльність потенційних покупців.

Потенційні ризики застосування

Паперові стаканчики отримали великий попит серед споживачів із багатьох причин. Вони розкладаються, бережуть довкілля, не обпікають пальці та долоні. Але пристосування до них досі йдуть пластикові. Чи надійні вони? Чи можна вдихати пари через кришку?

Сучасні типи не шкодять здоров’ю людини. Крім запаху чаю, какао, лимонаду, мохіто чи іншого напою людина нічого не відчуває. Жодних шкідливих випаровувань немає.

Полістирол є нетоксичним та безпечним матеріалом, тому не варто думати, що він якимось негативним чином вплине на організм. Щодо алергічних реакцій, заражень не доведеться турбуватися.

Полістирол починає руйнуватись при максимально сильному нагріванні: активується термічна деструкція. Баристи дотримуються стандартів і нагрівають рідини до допустимої норми, тому виріб точно не розсиплеться (розпад відбувається, якщо температура сягає 300°С). Тож можна спокійно насолоджуватися гарячим чаєм.

Як мінімізувати ризик використання кришок?

Пристосування для стаканчиків зустрічається повсюди. Вони підходять як для гарячих, так і для холодних напоїв. Завдяки універсальності люди п’ють американо чи чай за кермом, у парку, дорогою на роботу, під час вигулу собаки. З іншого боку, вони захищають від зовнішніх чинників. Нові моделі оснащені клапаном, що гарантує герметичність.

Полімерні вироби дозволяють:

  • уникнути проливання;
  • зберегти температуру;
  • захистити від попадання пилу;
  • зробити стаканчик міцним та жорстким;
  • зафіксувати соломинку.

Продукція виготовляється із перевірених матеріалів, що повністю відповідають всім стандартам безпеки. Вони можуть бути токсичними лише за високих температур, але жоден заклад цього не допускає. Оскільки кришки одноразові, то не рекомендується їх мити, застосовувати повторно, особливо після обробки агресивними миючими засобами або сильними хімікатами.

Якщо виріб впав, його можна протерти вологою серветкою або антисептиком, але краще замінити на новий, щоб навіть мінімальні забруднення не потрапили в рідину. Якщо і бариста, і клієнт дотримуватимуться норм, то це допоможе уникнути ризиків експлуатації полімерів.

Особливості безпечного використання та зберігання

Поліетиленові різновиди є не тільки в окремих закладах громадського харчування. Це універсальне рішення для фудкортів, вуличних фудів, компаній, що займаються доставкою страв або пропонують їх на виніс, кейтерінг. Кожен вибирає самостійно форму, параметри та функціонал. Але всі кришки безпечні, якщо їх грамотно зберігати та не порушувати рекомендації.

Сучасні зразки не деформуються, вони міцні, термостійкі, гігієнічні. Гігроскопічність нульова. Іншими словами, на характеристики не впливають волога чи температура, немає хімічних реакцій. Місця для зберігання – стійка, шафа, стіл (вкрай бажано – у заводській упаковці).

У продукції з полістиролу немає терміну придатності, але безвідповідальне застосування може призвести до втрати якості. Наприклад, якщо вона буде біля плити або нагрівальних елементів обладнання, то, швидше за все, розплавиться. Експлуатації вже не підлягатиме. Крім того, бажано тримати пристрої подалі від ультрафіолету.

Поділитися з друзями:

Вам також буде цікаво

ЯК ВИБРАТИ ПРАВИЛЬНУ КАВОВУ КРИШКУ ДЛЯ ВАШОГО БІЗНЕСУ

Якщо ви вирішили розвиватись у гастрономічній сфері, ви повинні розуміти, що важлива абсолютно кожна деталь.

Детальніше
ІННОВАЦІЙНИЙ ДИЗАЙН КРИШОК ДЛЯ КАВОВИХ СТАКАНЧИКІВ

Є у пластикових кришечках те, що приваблює не лише покупців, а й представників бізнесу. Вони стають простим та ефективним інструментом реклами, просування бренду.

Детальніше
ТРУБОЧКИ ДЛЯ КАВ’ЯРНІ – НЕВЕЛИКА ДЕТАЛЬ ВЕЛИКОГО БІЗНЕСУ

Як виділитись серед конкурентів? У цьому вам допоможуть одноразові трубочки для напоїв.

Детальніше
КАВОВІ СЕКРЕТИ ВІД БАРИСТА: ПРО ПСИХОЛОГІЮ ВІДВІДУВАЧІВ КАВ’ЯРНІ

Кришка - це лише маленька деталь, але на таких дрібницях і будується успішний бізнес.

Детальніше
КАВОВІ КРИШКИ ТА БЕЗПЕКА

Роль одноразового посуду у сучасному житті важко переоцінити. Ми з нею стикаємося повсякденно і навіть не помічаємо, наскільки змінився матеріал, структура та форма аксесуарів одноразового використання.

Детальніше
ВИДИ ПЛАСТИКОВИХ КРИШОК ДЛЯ КАВИ

Висока швидкість життя диктує свої умови. І все більше аксесуарів, повсякденних дрібниць, пропонуються виробниками з урахуванням життя «у русі».

Детальніше

Бажаєте придбати бумажні стакани до пластикових кришок?