ЯК ВИБРАТИ ПРАВИЛЬНУ КАВОВУ КРИШКУ ДЛЯ ВАШОГО БІЗНЕСУ

Якщо ви вирішили розвиватись у гастрономічній сфері, ви повинні розуміти, що важлива абсолютно кожна деталь. Неважливо, цілий ресторан це чи просто кав’ярня, роль напоїв переоцінити дуже важко, особливо якщо йдеться про каву (саме її можна зустріти скрізь).

Роль кави в житті людини: переваги та недоліки

Смачний принадний напій, який зачаровує своїм ароматом. Спробувавши одного разу, відмовитися від кави неможливо. Так і з’являються кавомани.

Проте, вводячи каву у меню свого бізнесу, слід чітко розуміти переваги та недоліки, які має цей напій. Спочатку про переваги:

  • дарує почуття бадьорості та підвищує працездатність та продуктивність;
  • має корисні властивості для людей, які страждають від депресивного стану;
  • зранку усуває сонний стан, особливо корисний для студентів чи людей без вихідних;
  • знімає головний біль та рятує від сильної мігрені;
  • містить корисні речовини, наприклад, магній, калій або фосфор;
  • захищає імунітет;
  • чорна кава (без цукру) прибирає карієс і бореться з жовтизною на зубах;
  • якщо ви курите, кава точно стане вашим найкращим другом;
  • напій без цукру прискорить процес метаболізму;
  • сприятливо впливає на астму та алергію (якщо тільки вона не на каву);
  • покращує кровообіг;
  • Стимулює роботу ЦНС.

Список переваг значний, проте є й деякі недоліки, які також варто враховувати та пам’ятати про них:

  • “наркотик”, який швидко викликає звикання;
  • якщо різко припинити пити каву, буде почуття втоми та сонливість;
  • постійно збільшується дозування (через деякий час 1-2 чашки на день буде мало);
  • провокує аритмію у великих дозах;
  • розвиває печію;
  • якщо є проблеми з АТ, каву вживати небажано;
  • підвищує холестерин;
  • зневоднює організм;
  • швидкорозчинна кава фарбує зуби;
  • збуджує нервову систему та підвищує дратівливість;
  • може уповільнювати процес засвоєння їжі.

Пити каву чи ні – кожна людина вирішує сама. Але якщо ви вирішили відкривати свою кав’ярню, будьте готові до того, що деякі люди мінімально погане самопочуття пов’язуватимуть саме з вами та вашою кавою.

Види кавових напоїв

Зайшовши до будь-якої кав’ярні, вам буде запропоновано великий вибір напоїв, кожен з яких готується та подається по-різному. Розберемо найпопулярніші кавові напої.

  1. Звичайна чорна кава – найстандартніша і найпростіша, просто заварюється і подається гарячою.
  2. Латте – молоко+еспресо. Молоко збивається до пінки і додається до однієї порції еспресо.
  3. Капучино – еспресо, молоко та молочна пінка.
  4. Американо – найпростіший напій, який готується із чорної кави. Готується у пропорції 1:1 – вода та еспресо.
  5. Еспресо – особливий вид заварки чорної кави шляхом пропускання води високого тиску через дрібний помел кави.
  6. Доппіо – подвійна порція еспресо та подвійна порція води. Можна додати подвійну порцію густого молока.
  7. Кортадо – еспресо та пара від гарячого молока. Подається тільки в скляній чашці або чашці еспресо для передачі насиченості смаку.
  8. Ред Ай – повна чашка чорної кави поєднується з порцією еспресо.
  9. Галао – напій, який схожий на латте. Суміш еспресо та збитого в піну молока. Подається тільки у скляній склянці та має особливий присмак.
  10. Макіато – еспресо + трохи молока. Набагато міцніше, ніж Латте, і має виражений смак еспресо.
  11. Рістретто – еспресо із мінімальною кількістю води. Завдяки малій кількості води, смак насичений, а кавові олії розкриваються повною мірою.
  12. Флет-уайт – еспресо+молоко+молочна піна. Набагато більш насичений, ніж латте.
  13. Аффогато – еспресо + дві кульки морозива. Морозиво може бути будь-якого смаку, але найчастіше – ванільне.
  14. Кава з молоком – просто змішати порцію кави та молока. Можна готувати у різних варіаціях, наприклад, латте чи капучино.
  15. Ірландська кава – алкогольна варіація, що складається зі свіжої кави, коричневого цукру, збитих вершків та ірландського віскі.

Можуть бути також холодні версії кави – кава з льодом, холодний латте, фраппе, крижаний еспресо та інші. Залежно від виду напою він подається по-різному, а якщо це кава на виніс, то накривається різними пластиковими кришечками.

Паперовий посуд для кави

Сучасний ритм життя диктує свої правила і не завжди є 10-15 хвилин для того, щоб посидіти в закладі і насолодитися чашкою кави. У таких випадках використовують паперові склянки для кави «на виніс» або «з собою».

Паперові стаканчики з’явилися ще в 1907 році і відтоді користуються великою популярністю. Зараз вони різних форм, розмірів, кольорів та обсягів.

Паперовий посуд має також низку переваг:

  • екологічність (паперові стаканчики розкладаються протягом півроку);
  • повна безпека для здоров’я;
  • зручність (не потрібно мити, після використання можна одразу викинути);
  • універсальність (використовуються для холодних та гарячих напоїв);
  • низька ціна.

Зараз паперові стаканчики для кави використовуються скрізь – у кав’ярнях, ресторанах на виніс, доставці, фастфудах і т.д.

Кришка для стаканчика: що це?

По дорозі на роботу з фарфоровою чашкою в машині буде важко, як і десь у метро. У таких випадках використовуються не тільки паперові стаканчики для кави, а й пластикові кришечки, які накривають його.

Кришка для стакана виконує деякі необхідні функції:

  • зберігає тепло напою, що дуже актуально в холодну пору року;
  • робить насолоду кави комфортною;
  • зберігає напій від розбризкування на одяг, транспорт тощо;
  • оберігає каву від попадання бруду, сміття чи пилу.

По суті пластикові кришечки для склянки вважаються мастхевом для сучасної людини. Це не просто річ, а цілий аксесуар для кави, який гармонійно доповнює паперовий стаканчик.

Види пластикових кришечок для напоїв

Перед тим як робити глобальну закупівлю пластикових кришок для вашого бізнесу, варто розуміти та розрізняти різновиди.

  1. Плоска кришка.
    Підійде і для холодних, і гарячих напоїв. Ними також можна користуватися в ролі підставки під склянку, щоб не зіпсувати поверхню, наприклад стіл від гарячого дна склянки.
  2. Купольна кришка.
    Підійде для коктейлів, де є висока піна або кава з аерозольними вершками зверху. Така кришка дозволяє не змішувати шапочку і сам напій. Крім напоїв купольна кришка використовується для подачі йогурту, десерту, часто вона закриває пластикову склянку з печивом до кави. Посередині кришки є отвір для трубочки.
  3. Кришка з канавкою та піднесенням.
    Закривають склянку з гарячою кавою або чаєм. Такі кришечки закуповують восени та зимової пори року, коли холодний напій не актуальний. Простір, розташований під кришечкою, охолоджує рідину, отже – знижується ймовірність опіку губ чи язика. Щоб не облити руки, всі бризки та дрібні краплі збираються у «канавці». Отвір для пиття рівномірно розподіляє напій.
  4. Кришка із клапаном.
    Так як така кришечка щільно одягається на стаканчик, вона контролює процес пролиття напою на одяг чи руки. Такий вид кришечки підійде для активної прогулянки, катання на велосипеді або навіть для поїздки в машині.

Всі кришечки можуть бути різного діаметра, наприклад, кришка на латте може бути маленькою, середньою або великою. Лежать вони в одному місці, часто поряд з виходом або біля касира, якщо йдеться про невелику кав’ярню.

Під час пандемії коронавірусу та карантину багато хто відмовився від таких кришечок, бо боявся за їхню нестерильність. Але зараз з’явилася індивідуальна упаковка, щоб кожен міг безпечно насолоджуватися улюбленим гарячим какао або холодним мохіто.

Як правильно підібрати розмір кришки під каву

Мати у своєму арсеналі різні розміри стаканчиків, значить надати покупцеві право вибору. Наприклад, людина завжди бере маленький капучино, а зараз захотів великий стаканчик латте. Логічно, що під кожний стаканчик є «своя» кришечка.

Виходячи з розмірів паперової склянки, кришечки можуть бути:

  • на великий стаканчик варто купити кришечку діаметром 95 міліметрів;
  • якщо стаканчика 350 мл, її закриє кришка з діаметром 85ммм;
  • місткість стаканчика до 250 мл зможе накрити кришечку з діаметром до 79 мм;
  • кришечка з діаметром до 72 мм відмінно підійде для стаканчика об’ємом до 200 мл.

Якщо говорити більш детально, то для 160-200 мл стаканчика потрібна кришка з діаметром 6,9-7,2 см. Якщо місткість близько 200-260 мо, варто вибрати кришечку діаметром 7,5-7,9 см. наприклад, для латте, з об’ємом 250-350 мл потрібна кришка з діаметром 8-8,5 см.

Якщо брати найбільший стаканчик об’ємом 350-700 мл, його накриє кришечка з діаметром 8,8-9,5 см.
Розмір кришечки потрібно обов’язково підібрати правильно. Саме від цього залежить, чи отримаєте ви насолоду від ароматного напою або обіллєтеся і забрудните одяг або салон автомобіля.
Якщо ви виступаєте в ролі покупця або не зовсім знаєтеся на цьому під час закупівлі, краще проконсультуватися у фахівців.

Навіщо потрібні отвори на пластиковій кришечці?

Якщо ви починаєте бізнес, де будуть використовуватися паперові стаканчики та пластикові кришечки, будьте готові відповідати на запитання на кшталт «Навіщо потрібні маленькі дірочки на кришці?» або «Що це за отвори?».

Тому варто розібратися, навіщо вони всі потрібні. Перший і найголовніший отвір розташовується на виступі і призначений безпосередньо для пиття кави або чаю. Це дозволяє не знімати постійно кришку при кожному бажанні відпити зі стаканчика.

Є деякі отвори, які прорізані у центрі кришки. Вони потрібні для того, щоб насолоджуватися не лише смаком, а й запахом. Поєднання смаку та аромату дає додаткову насолоду людині.

З іншого боку основного отвору може бути 2-3 дірочки. Вони потрібні для того, щоб скинути надлишковий тиск. Так як кришка накриває стаканчик дуже щільно, під час ковтка всередині утворюється вакуумний стан, а маленькі отвори допомагають не присмоктатися до склянки з кавою. Без них питво було б схоже на ковток зі скляної пляшки.

Крім отворів деякі кришки мають також кнопки. Такий варіант використовується зазвичай у фастфудах, які мають один розмір склянки та 4 варіанти напоїв. Кожна кнопка відповідає за певний напій. Таким чином, людина, яка видає замовлення, не плутає склянку з кавою і, наприклад, із зеленим чаєм.

Колір кришечки: чи має значення?

Кавові кришки виготовляються із певного полімерного матеріалу, який можна пофарбувати абсолютно у будь-який колір.

Вибір колірної гами залежить від закладу. Наприклад, деякі заклади використовують кришечки в тон логотипу («АромаКава» користується синіми кришечками, оскільки основні кольори компанії – синій та помаранчевий).

Певні кафе використовують певний колір кришечки для кожного напою. Наприклад, латте під чорною кришкою, какао – під зеленою, а чай під білою кришечкою.

Існують також заклади, які мають виключно прозорі кришечки, щоби покупці «бачили» напій, який їм віддають.

Багато відтінків дозволяє вибрати найбільш прийнятний саме для вас. Досить просто вирішити, на чому буде акцент, та втілити бажання у реальність.

Виробництво пластикових кришок для стаканчиків.

Щоб не переживати за постачання та наявність браку, можна налагодити самостійне виробництво кришечок для кави. Великі компанії вже практикують подібне, але якщо ви тільки на початку свого бізнес-шляху, то така перспектива може чекати на вас у майбутньому.

Виробництво вважається дуже відповідальною справою, тому що від цього залежить здоров’я людей, які користуватимуться ними. Якщо ви вирішили самостійно виготовити цей елемент, слід дотримуватися деяких правил.

  1. Використовувати сучасне обладнання, яке забезпечить щільне та герметичне прилягання до стаканчика.
  2. Використання харчових матеріалів. Під час виробництва варто користуватися виключно пластиком, який вважається екологічно чистим та біорозкладним. Саме він не шкодить здоров’ю людини, а також довкіллю. При дотику до гарячого пластик не виділяє небезпечні та токсичні речовини.
  3. Норми та вимоги з техніки безпеки та процесу виробництва. Дотримання цих норм робить кришечку не тільки герметичною, а й гігієнічною.
  4. Використання матеріалів та сировини високої якості, що повністю відповідає міжнародному стандарту.

Не менш важливим пунктом є обговорення всіх нюансів перед початком виробництва. Якщо ви замовляєте кришечки в іншого виробника, чітко проговоріть свої побажання, за можливості покажіть малюнок або зразкову схему. Навіть така дрібниця, як кришечки, має повноцінно вписуватися в загальну концепцію та задум закладу.

Найкраще замовити кілька зразків, вибрати найбільш підходящі та після цього замовляти велику партію пластикових кришечок.

Кришки від виробника «УкрТопПласт»

Для отримання якісних кришечок достатньо звернутися до перевіреного виробника. Компанія «УкртопПласт» такою і є.
В асортименті компанії представлені кришечки різного виду:

  • класичні пластикові кришки – доступні у 10 кольорах та 20 розмірах;
  • брендовані кришки з логотипом вашого закладу – 9 різних розмірів та близько 10 кольорів;
  • пластикові кришечки з клапаном – 20 розмірів, доступні лише у чорному кольорі та можуть також містити логотип бренду або закладу;
  • пласкі кришки під холодні напої;
  • пластикові кришки в індивідуальній упаковці – 3 розміри, 10 кольорів та рівень безпеки максимального типу.

Крім того, компанія також спеціалізується на виробництві пластикових трубочок – 4 типи, 10 кольорів, індивідуальне пакування (з можливістю нанесення вашого лого).

Доставка здійснюється в будь-яке місто України протягом 2-3 днів. А це означає, що ви зможете швидко отримати зразки, а за бажання – повне товарне постачання.

Висновок

Щоб правильно підібрати кавову кришку під ваш бізнес чи заклад, варто визначитися з асортиментом кавових напоїв, розміром паперових стаканчиків, концепцією закладу.

На перший погляд неважливі визначення, наприклад, у дизайні кавової кришечки, можуть повноцінно підняти рейтинг бізнесу серед конкурентів та залучити нових клієнтів.

Поділитися з друзями:

Вам також буде цікаво

ЕВОЛЮЦІЯ ПЛАСТИКОВИХ КРИШОК ДЛЯ КАВИ

Кожна людина, яка хоч раз купувала напій на виніс, змогла оцінити користь такого аксесуара, як кришка для одноразового стаканчика.

Детальніше
КАВОВІ КРИШКИ ТА БЕЗПЕКА

Роль одноразового посуду у сучасному житті важко переоцінити. Ми з нею стикаємося повсякденно і навіть не помічаємо, наскільки змінився матеріал, структура та форма аксесуарів одноразового використання.

Детальніше
БРЕНДУВАННЯ КАВ’ЯРЕНЬ – ЗАПОРУКА УСПІШНОГО БІЗНЕСУ

Щоб виділитися серед безлічі конкурентів, потрібен фірмовий стиль і відомий бренд.

Детальніше
ІННОВАЦІЙНИЙ ДИЗАЙН КРИШОК ДЛЯ КАВОВИХ СТАКАНЧИКІВ

Є у пластикових кришечках те, що приваблює не лише покупців, а й представників бізнесу. Вони стають простим та ефективним інструментом реклами, просування бренду.

Детальніше
БЕЗПЕКА ТА ГІГІЄНА ПЛАСТИКОВИХ КРИШОК ДЛЯ СТАКАНЧИКІВ

Які є види пластикових кришок для паперових стаканчиків, чим вони відрізняються, чи безпечні при використанні. Як вибрати оптимальний варіант та зберігати виріб. Опис різних діаметрів, розмірів. Поради щодо експлуатації.

Детальніше
ЯК ВІДКРИТИ КАВ’ЯРНЮ

У цій статті ми розповімо, як відкрити кав'ярню, скільки часу займуть бюрократичні процеси, з чого почати і скільки заробляє кав'ярня.

Детальніше

Бажаєте придбати бумажні стакани до пластикових кришок?