ІННОВАЦІЙНИЙ ДИЗАЙН КРИШОК ДЛЯ КАВОВИХ СТАКАНЧИКІВ

Життя у мегаполісі диктує свої умови. Сучасна людина одночасно вирішує безліч завдань і часто робить це на ходу. У цьому вирі подій буває складно викроїти час на маленькі задоволення, наприклад, на каву. Цю проблему вирішують кришки для одноразових картонних стаканчиків. Корисний аксесуар дає можливість взяти улюблений напій із собою до офісу, додому, на ділову зустріч. Студенти та менеджери, керівники та їхні помічники, водії та представники сфери послуг п’ють каву під час піших переміщень та у поїздках транспортом, працюючи за комп’ютером або роблячи покупки у торговому центрі. Велика кількість людей, що ходять парком, воліють мати з собою стаканчик ароматного напою. Ранкову каву можна побачити в руках службовців, які поспішають до офісу.

До чого тут кришки?

Без них прогулянки та поїздки з кавою в руці не були б такими комфортними та безпечними:

  • Кришка запобігає розплескуванню гарячої кави на бігу. Щільно закривши стаканчик з напоєм, ви захистите себе від таких неприємностей, як забруднений одяг або пальці.
  • Пластикова кришечка, що щільно закриває стаканчик зверху, довго зберігає каву, чай, какао або шоколад гарячим, а напій з льодом – прохолодним.
  • В накритий кришкою напій не потраплять пил, бруд, комахи, навіть якщо ви гуляєте в зеленій зоні.

Популярність кришок у представників бізнесу

Є у пластикових кришечках те, що приваблює не лише покупців, а й представників бізнесу. Вони стають простим та ефективним інструментом реклами, просування бренду. Компанії, плануючи провести різноманітні виставки, презентації, корпоративні заходи, купують одноразові стаканчики та кришки для них. Організації замовляють ексклюзивний дизайн кавових кришок – з логотипом, у корпоративному кольорі, із написом. Сучасні технології виробництва дозволяють виготовляти ці кавові аксесуари у різних розмірах, різної форми. Так логотип фірми «розходиться» по всьому місту. Відвідувачі заходу беруть напій із собою, самі того не помічаючи, популяризують бренд.

Які кришки найкращі?

Сучасні моделі кришок виробляються у досить широкому асортименті. Насамперед вони поділяються на моделі з суцільною поверхнею, кришки з питівником (спеціальним отвором для вживання напою) та з хрестоподібним надрізом для соломинки. Також кришки випускаються різного діаметра. Тому підібрати відповідний типорозмір під той чи інший вид одноразового стаканчика не складає особливих труднощів.

Найпопулярніші моделі та види пластикових кришок для одноразових стаканчиків можна придбати за помірною ціною у українського виробника – компанії УкрТопПласт, як дрібним, так і великим оптом. Сировиною для виготовлення кришок служить спеціальний харчовий пластик, абсолютно нешкідливий для здоров’я і здатний переносити високі температури. Його безпеку підтверджують відповідні сертифікати.

Історія пластикових кришок на одній сторінці

Історія кришки для кавового стаканчика тісно пов’язана з появою на ринку США на початку XX століття такого виду одноразового посуду, як паперовий стаканчик. З того часу вони йдуть у парі, задовольняючи потреби любителів напоїв на виніс.

Щоб запобігти поширенню захворювань

Масове поширення паперових стаканчиків було прямим наслідком заборони використання скляного чи металевого посуду в питних точках громадського користування, включаючи автомати з продажу прохолодних напоїв. Таке рішення було прийнято американським урядом через спалахи різних захворювань (у тому числі туберкульозу), що передаються через скляні стакани та металеві кружки. Використання одноразових аналогів суспільство швидко оцінило. За 1909-1919 роки паперові стаканчики повністю витіснили скляну тару з місць громадського користування.

Щоб не пролити напій

Зі зростанням популярності одноразової паперової тари для реалізованих на розлив напоїв виникло питання забезпечення збереження вмісту стаканчиків. Його потрібно було захистити у процесі транспортування від випадкового розплескування, від попадання всередину вуличного пилу, комах тощо. Вирішенням цієї проблеми стала легка кришка, що надівається зверху на стаканчик. Патент на винахід цього аксесуара був зареєстрований у 1934 році. Така кришка призначалася для паперових стаканчиків, заповнених виключно холодними напоями.

Щоб не обпалюватись

Через кілька років для виготовлення кришок стали використовувати термостійкий пластик, який навіть при сильному нагріванні залишався стабільним: як міцним, так і безпечним для здоров’я людини. Такі пластикові кришки були призначені для паперових стаканчиків, що наповнювалися гарячою кавою, какао або чаєм у точках «на виніс».

Патент на ці вироби було видано в 1950 році. Завдяки продуманій формі кришки щільно одягалися на паперовий стаканчик, не даючи напою розплескатися, підтікати і швидко остигати. Єдиним їх недоліком була відсутність отвору для пиття. Щоб попити каву або гарячий шоколад, необхідно було попередньо знімати кришку.

Для максимальної зручності

Одними з постійних покупців міцної кави у стаканчиках є автомобілісти. Водії приватних машин і комерційного транспорту, що виконують тривалі рейси та проводять за кермом тривалий час, є найвідданішими шанувальниками одноразових стаканчиків та пластикових кришок. Саме їм належала ідея зробити отвір у кришці кавового стаканчика, щоб пити гарячий напій, що бадьорить, на ходу. Через те, що дизайн кришок для кави, які вироблялися на той час, не був розрахований на самовільно зроблені отвори для пиття, то нерідко бувало так, що гарячий напій було незручно пити. Частина рідини витікала на поверхню кришки та далі залишала на одязі брудні плями. Ця проблема була настільки масовою, що привернула увагу винахідників.

У 1967 році винахідник Алан Френк запатентував кришку для кавового стаканчика з отвором зверху. Щоб відкрити його, потрібно відігнути спеціальний язичок. Так було успішно вирішено питання із безпечним споживанням гарячих напоїв із одноразових стаканчиків на ходу.

Новий дизайн кришок для кави

Наступна модифікація кришки для одноразового стаканчика сприяла збільшенню кількості людей, які воліють пити каву, чай або какао на ходу. Новий дизайн кришок для кави було запатентовано у 1975 році. Язичок отвору на аксесуарі можна було відігнути та закріпити на краю.

Справжнім проривом в історії розвитку кришки для кавового паперового стаканчика стала поява в 1984 моделі Traveler. Запатентована форма цього аксесуара забезпечувала вирішення низки проблем. А саме, незручностей, з якими стикався споживач у процесі пиття гарячої кави з паперового стаканчика, накритого простою кришкою з отвором.

  • Зникли ризики забризкати обличчя завдяки розміщенню кришки вище, ніж край стаканчика.
  • Наявність краю, що виступає, дозволило гарячому напою трохи остигати перед ковтком, тим самим забезпечувався захист губ від опіку.
  • Поглиблення по центру у формі ромба спеціально призначене для носа. Коли, нахиляючи стаканчик, п’єш каву, водночас насолоджуючись її ароматом. Маленький розмір отвору забезпечував максимальну насиченість пару, що виходить.

Новітня історія кришок для кави

З кожним роком зростає кількість людей у різних країнах світу, які воліють купувати гарячі та холодні напої на виніс. Тому висока можливість появи нових моделей кришок для одноразових стаканчиків.

Це твердження підтверджують такі статистичні дані від патентних бюро. У 70-х роках минулого століття було зареєстровано 9 заявок на отримання патенту на кришки кавових стаканчиків, у 80-х роках кількість заявок зросла до 26-ти. Що стосується ситуації на поточний момент, то кількість виданих патентів та заявок, що знаходяться на розгляді, обчислюється сотнями.

Над проектами працюють як досвідчені корпоративні дизайнери, так і ентузіасти-аматори. В результаті з’являються інноваційні форми кришок, що виготовляються як з традиційного пластику, так із застосуванням нових матеріалів, що відрізняються екологічною чистотою.

Як правильно підібрати кришку для одноразового стаканчика

Щоб не мати труднощів при виборі кришок для одноразової тари, потрібно розуміти відмінність одних видів моделей від інших. Необхідно мати правильне уявлення про їхні функціональні можливості, досконально знати їхнє призначення. Проговоримо ще раз, яку роль відіграють кришки в комплекті зі стаканчиком:

  • Закрита кришка утримує напій усередині стаканчика. Аксесуар не дає каві чи чаю розплескатися, потрапити на руки та одяг покупця.
  • Одноразова тара для напоїв виготовляється із паперу або тонкого пластику. Тому стаканчики відрізняються порівняно невисокою жорсткістю, яка при наповненні ємності рідиною трохи знижується. Закріплення зверху на стаканчику кришки робить стаканчик жорсткішим і міцнішим. Перевірте самі, стиснути рукою одноразову ємність з закритою кришкою набагато складніше, ніж стаканчик без кришки.
  • Пластикова кришка для холодних напоїв з хрестоподібним надрізом для зручного просування питної трубочки надійно утримує соломинку в склянці, не даючи рідині виштовхнути її назовні. Без кришки довелося б трубочку тримати вільною рукою.

Тепер залишається визначити, які кришки потрібні для вашого закладу.

Різновиди кришок за призначенням

Для виробництва кришок найчастіше беруть харчовий пластик. Пояснюється це тим, що тільки полімерний матеріал має належну міцність і легко піддається технологічній обробці. Ці властивості дозволяють масово випускати вироби складної конфігурації з наскрізними отворами. Складна конфігурація кришок наділяє їх твердістю, яку складно отримати на абсолютно плоских виробах.

За своїм призначенням кришки для напоїв поділяють на такі види:

  1. Для кави, какао, чаю та інших видів напоїв, що подаються гарячими
    • Аксесуар виконаний з термостійкого пластику та відрізняється підвищеною щільністю посадки. Кришка надійно фіксується на стаканчику, при нагріванні не виділяє токсинів і не втрачає жорсткості. Завдяки цьому навіть при випадковому стисканні одноразової тари кришка залишиться на місці, а рідина не виплеснеться назовні.У моделях для гарячих напоїв питні отвори зроблені невеликими та вузькими за розмірами. Зроблено це спеціально, щоб рідина виливалась тонким струмочком. Людина, яка п’є гарячу каву (чай, какао і т.п.), не зможе зробити великий ковток і несподівано обпектися. Популярні аксесуари для кавових стаканчиків, у яких питний отвір від самого початку герметично закритий клапаном. Ця конструктивна деталь зберігає вміст стаканчика від передчасного витікання. Його відламують чи відгинають безпосередньо перед вживанням напою.
  2. Для холодних напоїв (газована вода, морси, соки тощо)
    • Кришки цього типу відрізняються простим дизайном. Найбільш популярною моделлю є аксесуар із пластику з хрестоподібним прорізом по центру, в який легко вставляється питна трубочка. Як матеріал використовується більш крихкий пластик. Випускаються як кольорові моделі, так і прозорі та напівпрозорі.
  3. Прозорі моделі купольної форми для коктейлів, свіжих соків і смузі.
    • Для виготовлення цього типу кришечок використовують міцний і прозорий пластик. Аксесуари мають характерну форму купола. Завдяки прозорим стінкам покупець може оцінити майстерність бармена, а опукла форма кришки дозволяє при оформленні вершини коктейлю використовувати топінг. Крім того, прозорість кришки забезпечує контроль рівня напою у стаканчику.

Як виглядають сучасні кришки для кавового стаканчика

Кришки для одноразових стаканчиків, що випускаються сьогодні, відрізняються складним дизайном:

  • По діаметру деяких моделей є обідок. Гарячий напій, що потрапляє в канавку під час пиття, встигає трохи охолонути. Тому ризик опіку знижується.
  • Кришка Viora, запатентована у 2015 році, забезпечує любителям кави з максимальною повнотою насолодитися ароматом. У ній передбачено маленький отвір, через який виходить пара насичена кавовим ароматом.
  • Для запобігання випадковому розбризкуванню дизайнери в кришках стали робити кілька вкрай малих отворів, використовувати ковзний клапан на питному отворі, або пропонують вставляти в отвір зелену паличку “сплеск”, що виконує роль пробки.
  • Для зворотного зливу кави з канавки кришки у стаканчик на деяких моделях кришок передбачені спеціальні отвори.

У різних виробників оформлення кришок для кави може бути різним. Наприклад, у лінійці компанії УкрТопПласт ви знайдете:

  • Прості пластикові кришки із замком для надійної фіксації та питним отвором, що виготовляються у 20 розмірах та 10 кольорах.
  • Брендовані кришки для стаканчиків у 9 розмірах. До кожного замовника виготовляється індивідуальна прес-форма. Оформлення кришок для кави виконується за узгодженим ескізом.
  • Кришки із пластику для стаканчиків із клапаном та додатковим отвором для рівномірної подачі кави. Клапан можна закрити, щоб зберегти температуру напою, а коли виникає бажання зробити ковток, повторно відкрити.
  • Кришки з хрестоподібним отвором для трубочки. Це чудовий варіант для холодних напоїв.

Кришки поставляються в целофанових рукавах по 50 штук або в індивідуальних упаковках (кожна) за бажанням клієнта.

Детальнішу інформацію про кришки для одноразових стаканчиків ви можете отримати, проконсультувавшись з менеджером компанії УкрТопПласт. Ми надамо всю необхідну інформацію, допоможемо з вибором. Оформити замовлення на типову продукцію можна через сайт або за телефоном. Для замовлення кришечок на індивідуальний ескіз пропонуємо особисту зустріч або консультацію через онлайн-сервіси. Співпрацю з УкрТопПласт вже оцінили сотні стаціонарних та мобільних кав’ярень, бістро, кафе. Ми зможемо запропонувати вам такий варіант партнерства, який повністю задовольнить ваші профільні потреби.

Поділитися з друзями:

Вам також буде цікаво

ТРУБОЧКИ ДЛЯ КАВ’ЯРНІ – НЕВЕЛИКА ДЕТАЛЬ ВЕЛИКОГО БІЗНЕСУ

Як виділитись серед конкурентів? У цьому вам допоможуть одноразові трубочки для напоїв.

Детальніше
ВИДИ ТРУБОЧОК ДЛЯ КОКТЕЙЛІВ ТА НАПОЇВ

А ви знаєте, коли застосовуються прямі тонкі трубочки для коктейлів, а в яких випадках найкращий варіант – це вигнуті соломинки з коліном?

Детальніше
КАВОВІ СЕКРЕТИ ВІД БАРИСТА: ПРО ПСИХОЛОГІЮ ВІДВІДУВАЧІВ КАВ’ЯРНІ

Кришка - це лише маленька деталь, але на таких дрібницях і будується успішний бізнес.

Детальніше
БРЕНДУВАННЯ КАВ’ЯРЕНЬ – ЗАПОРУКА УСПІШНОГО БІЗНЕСУ

Щоб виділитися серед безлічі конкурентів, потрібен фірмовий стиль і відомий бренд.

Детальніше
КАВОВІ КРИШКИ ТА БЕЗПЕКА

Роль одноразового посуду у сучасному житті важко переоцінити. Ми з нею стикаємося повсякденно і навіть не помічаємо, наскільки змінився матеріал, структура та форма аксесуарів одноразового використання.

Детальніше
ЯК ВИБРАТИ ПРАВИЛЬНУ КАВОВУ КРИШКУ ДЛЯ ВАШОГО БІЗНЕСУ

Якщо ви вирішили розвиватись у гастрономічній сфері, ви повинні розуміти, що важлива абсолютно кожна деталь.

Детальніше

Бажаєте придбати бумажні стакани до пластикових кришок?