ВИДИ ПЛАСТИКОВИХ КРИШОК ДЛЯ КАВИ

Висока швидкість життя диктує свої умови. І все більше аксесуарів, повсякденних дрібниць, пропонуються виробниками з урахуванням життя «у русі». Наприклад, стала популярною послуга Coffee to Go, яка передбачає покупку ранкової кави в кафе та її розпиття під час пересування на роботу. У минулому залишилися гарні порцелянові чашки, хвилини спокою та умиротворення за столиком кав’ярні. Їх замінили одноразові стаканчики та бажання скрізь встигнути, ніде не запізнитися. Ну а логічним супутником одноразового посуду цього виду стала кришка для стаканчика. Вона виконує відразу кілька важливих функцій:

• попереджає розплескування гарячого напою на руки, одяг та оточуючих під час руху зі стаканчиком кави вулицями міста у транспорті або пішки;
• зберігає напій у теплому вигляді, попереджаючи надто швидке його охолодження;
• підвищує жорсткість одноразової ємності – зручно тримати в руці;
• не дає пилу, дрібним часткам сміття потрапити до кави чи іншого напою.

Отже, кришки для гарячих напоїв – це найкласніший аксесуар, що займає в рейтингу корисних штук деяких людей друге місце після стаканчика. При цьому мало хто з користувачів знає, скільки моделей пластикових кришок для кави існує. Адже їх чимало. Пропонуємо дізнатися більше. Після 3 хвилин читання статті ви по-іншому дивитися на цей аксесуар, купуючи каву на виніс.

Які бувають кришки від кави

Важливо відзначити, що кришка від кави виробляється шляхом пресування з високосортного пластику. Завдяки цьому виріб вдається виготовляти будь-які форми, випускати з будь-яким діаметром. Сучасний ринок пропонує пластикові кришки з “питейником” (спеціальним отвором), з відкидним клапаном або отвором для соломинки. За формою кришки бувають плоскими, куполоподібними, складною архітектурою з піднесенням і спеціальною канавкою по колу.

Плоскі моделі використовуються для холодних напоїв – соків, лимонаду. Кришки у вигляді купола потрібні для коктейлів із високою піною. Вони попереджають змішування «шапки» із напоєм. А кришки з піднесенням та канавкою застосовуються для закривання стаканчиків із кавою або гарячим чаєм. Простір під кришкою дозволяє напою під час пиття трохи охолоджуватися, тому рідина не обпалює рот. У канавці збираються бризки, щоб уникнути обливання рук. А отвір «питейник» на такому піднесенні служить для рівномірного перетікання кави до рота.

Цікаво, що з поширенням пандемії багато споживачів вирішили відмовитися від покупки кави на виніс, оскільки не були впевнені в гігієнічності кришок для стаканчиків. Але тільки до того моменту, як виробники запропонували аксесуари в індивідуальній упаковці. Тобто кожна кришка для одноразового стаканчика поставляється в кафе в полімерному пакеті, який відкривається безпосередньо перед використанням виробу та на очах у клієнта кафе.

Розмір кришок для кави

Діаметр кришок відрізняється. Вони є важливим, але все ж таки аксесуаром для стаканчика. Тому виробники підганяють розміри під стандарти одноразового посуду:

• Для стаканчиків, у яких продають еспресо в об’ємі до 200 мл, пропонуються кришки діаметром до 72 мм.
• Стаканчики для кави та гарячого чаю місткістю до 250 мл закриваються кришками діаметром до 79 мм. Це найпоширеніший розмір аксесуарів, що найчастіше використовуються в кафе та кав’ярнях.
• Кришки з колом 85 мм використовуються для закривання стаканчиків 350 мл.
• На великі стаканчики потрібно купувати кришки діаметром 95 мм.

Навіщо на кришках кілька отворів?

Досить часто пластикова кришка, що використовується в парі зі стаканчиком гарячого чаю або кави, має кілька отворів. Давайте розберемося, навіщо вони потрібні. Один із розрізів, який, як правило, розташовується на виступі, потрібен безпосередньо для пиття. Його наявність звільняє користувача від необхідності знімати кришку, щоб зробити ковток запашного напою. Отвори, розташовані по центру, потрібні для того, щоб споживач міг насолодитися не лише смаком, а й ароматом кави. Пари, які піднімаються від гарячого напою, при піднесенні стаканчика до обличчя, проникають у ніс. Нюхові рецептори реагують на запах, людина отримує подвійне задоволення – від пиття та вдихання ароматної пари.

Також невеликі отвори на кришці просто необхідні для скидання надлишкового тиску. Кришка закриває стаканчик щільно. Коли ви п’єте каву, під кришкою утворювався б вакуум, якби не ці отвори, які запускають повітряні маси в простір, що утворився.

Навіщо кришку роблять із поглибленнями, складною геометрією?

Канавки по колу або навіть більші заглиблення на кришці потрібні для збору крапель гарячого напою, які можуть виплескуватися через функціональні отвори під час пиття або руху. Якби не така конструкція кришки, вони б стікали стаканчиком на руку, обпалюючи її. А така продумана форма забезпечує їхнє затримання на кришці. Безпечно для рук, напій не розплющується на одяг.

Якого кольору випускаються кришки?

Полімерний матеріал, з якого виготовляються кришки для стаканчиків кави, легко забарвлюється в масі. Тому кришки можуть бути будь-якого відтінку. Багато кав’ярень практикують використання аксесуарів різного кольору для певних напоїв. Це дозволяє легко та швидко формувати замовлення при напливі клієнтів у годину пік. У деяких кафе, навпаки, вважають за краще використовувати прозорі кришки для кави, щоб відвідувачі могли бачити, яким напоєм наповнений стаканчик.

Які характеристики мають якісні пластикові кришки?

Незважаючи на те, що сьогодні активно рекламуються кришки для стаканчиків із картону, пластикові аксесуари не стали менш популярними. На це є певні причини. На жаль, ні папір, ні щільний картон не здатні повністю забезпечити безпеку використання одноразового стаканчика і його вмісту – гарячої рідини. Пластикові кришки краще справляються з цим завданням. Вони:
• міцні;
• гігієнічні;
• термостійкі, з нульовою гігроскопічністю, тобто не сприйнятливими до впливу температур та вологи;
• не деформуються.
Харчовий пластик, який використовується у виробництві, не впливає на смакові та ароматичні характеристики напою. Він не виділяє токсичних речовин при взаємодії з холодними та гарячими речовинами, не вступає у хімічні реакції з напоями.

Основні покупці кришок для одноразових стаканчиків

Цей аксесуар разом зі стаканчиками замовляють оптом власники кафе та кав’ярень, ресторанів швидкого харчування, закусочних. Їх часто можна побачити у великих офісах, які встановлюють кавоварки для потреб працівників та відвідувачів. Також одноразовий посуд купують організатори виїзних фуршетів. До речі, багато компаній замовляють у виробників одноразові стаканчики та до них кришки із логотипом. Стилізація виносних аксесуарів підвищує впізнаваність компанії, сприяє просуванню бренду на ринку. Вироби продаються партіями середнього та великого обсягу. Чим більше замовлення, тим дешевше обходиться одиниця кавового аксесуара.
Поділитися з друзями:

Вам також буде цікаво

ЕВОЛЮЦІЯ ПЛАСТИКОВИХ КРИШОК ДЛЯ КАВИ

Кожна людина, яка хоч раз купувала напій на виніс, змогла оцінити користь такого аксесуара, як кришка для одноразового стаканчика.

Детальніше
ВИДИ ТРУБОЧОК ДЛЯ КОКТЕЙЛІВ ТА НАПОЇВ

А ви знаєте, коли застосовуються прямі тонкі трубочки для коктейлів, а в яких випадках найкращий варіант – це вигнуті соломинки з коліном?

Детальніше
БРЕНДУВАННЯ КАВ’ЯРЕНЬ – ЗАПОРУКА УСПІШНОГО БІЗНЕСУ

Щоб виділитися серед безлічі конкурентів, потрібен фірмовий стиль і відомий бренд.

Детальніше
ЯК ВІДКРИТИ КАВ’ЯРНЮ

У цій статті ми розповімо, як відкрити кав'ярню, скільки часу займуть бюрократичні процеси, з чого почати і скільки заробляє кав'ярня.

Детальніше
БЕЗПЕКА ТА ГІГІЄНА ПЛАСТИКОВИХ КРИШОК ДЛЯ СТАКАНЧИКІВ

Які є види пластикових кришок для паперових стаканчиків, чим вони відрізняються, чи безпечні при використанні. Як вибрати оптимальний варіант та зберігати виріб. Опис різних діаметрів, розмірів. Поради щодо експлуатації.

Детальніше
КАВОВІ СЕКРЕТИ ВІД БАРИСТА: ПРО ПСИХОЛОГІЮ ВІДВІДУВАЧІВ КАВ’ЯРНІ

Кришка - це лише маленька деталь, але на таких дрібницях і будується успішний бізнес.

Детальніше

Бажаєте придбати бумажні стакани до пластикових кришок?